Jardins verticals

    Un jardí vertical es pot definir com un jardí (o un hort) en posició vertical subjectat per una estructura dissenyada específicament per aquests dispositius. Pot variar el tipus d’estructura depenent del sistema de jardí vertical que s’utilitzi ( hidropònic, amb substrat lleuger, mur cortina vegetal entre d’altres). Per evitar problemes d’humitats a les parets i facilitar una bona ventilació del jardí vertical, s’han de complir uns mínims requisits com la impermeabilització de la subestructura i la càmera d’aire.

Des de Verdjardins li volem oferir el nostre assessorament tècnic i especialitzat, i la col•laboració en l’execució dels seu projectes de jardineria vertical.

Els jardins verticals aporten uns beneficis per la nostra vida que val la pena tenir en compte i valorar. Amb aquest sistema de jardineria s’obre un ventall de possibilitats gairebé inimaginable, des de tenir un petit hort a casa, fins a enjardinar una façana sencera, una entrada de la casa, la paret de l’oficina o d’un restaurant, etc. Vostè escull la seva il·lusió.

Verdjardins ofereix el seu assessorament des del moment en que us sorgeix la curiositat i les preguntes, com per exemple; que és un jardí vertical? El puc instal•lar a casa meva, al balcó, a la botiga, etc…? Quin manteniment té? … L’acompanyem en el recorregut de tot el seu projecte vertical.

Tipus de sistemes per jardins verticals

   – Panell flexible:

 • Els jardins verticals realitzats amb el Flexipanel® de Sempergreen® és poden instal·lar fàcilment a qualsevol paret o façana, interior o exterior
 • Els panels és cultiven al viver fins que la planta esta ven arrelada y preparada per col·locar-la en posició vertical.
 • Els panells és cultiven amb les varietats de plantes segons el clima y la situació de la façana.
 • El sistema de reg automàtic amb combinació d’un contracte de manteniment amb l’instal·lador, garanteix l’èxit del jardí vertical.

 

– Gàbia de malla

 • Els jardins verticals realitzats mitjançant gàbies de malla electrosoldada amb substrat vegetal a base de molsa en el seu interior.
 • Les gàbies s’instal·len a la paret mitjançant uns perfils metàl·lics, deixant una certa separació respecte la paret. La càmera d´aire resultant permet que el jardí vertical actuï com una façana ventilada.
 • Les espècies vegetals que es planten estan adaptades a aquest substrat lleuger, que té les propietats de ser antibacterià, gràcies a la presència d’un conservant natural i el seu índex de pH 4,8, que és molt beneficiós per combatre la putrefacció, les malalties i les plagues.
 • És aconsellable instal·lar un sistema de reg automàtic  amb tub exsudant.

 

– Butxaques amb no teixits

 • Els jardins verticals realitzats amb el sistema de butxaques, estan formats per mòduls connectables. Cada mòdul, compost per vàries capes de materials tan sintètics com orgànics, té la part posterior impermeabilitzada per protegir la paret de la humitat.
 • Cada mòdul, que té capacitat per 49 butxaques (100x100cm), es pot fabricar de qualsevol mida, per tal d’adaptar-se a cada projecte.
 • Els mòduls van acollats a una sub-estructura d’acer galvanitzat.
 • Les espècies vegetals es planten a les butxaques prèviament omplertes amb substrat orgànic.
 • És aconsellable instal·lar un sistema de reg automàtic i amb goter autocompensant.

 

Alguns dels avantatges del jardins verticals

–  1m2 de superfície vegetal genera l’oxigen que requereix una persona en un any sencer. (Darlington, 2001). Augmentant l’oxigenació de l’entorn i per tant el benestar de la gent.

–  Millora la qualitat de l’aire, atrapant les partícules i capturant gasos.

o   1m2 de superfície vegetal atrapa 130 grams de pols en el transcurs d’un any. (Darlington, 2001)

o   Un edifici de 4 plantes amb una façana amb el sistema de jardí vertical és capaç d’atrapar i processar 15 kg de materials pesants. (Darlington, 2001)

– L’aïllament vegetal redueix fins a 10 decibels la contaminació sonora. (Akira Hoyano, Profesor, Tokyo Institute of Technology)

– Redueix l’efecte de illa de calor de les grans ciutats. (Profesor Hiroyuki Yamada)

– Permeten recuperar espais que fins ara havia sigut impensable enjardinar, evocant noves sensacions i afavorint efectes psicològics.

– Augmenten la humitat ambiental. En climes secs pot baixar lleugerament la temperatura en el seu entorn més pròxim.

–  Ofereix l’oportunitat de crear espais d’agricultura urbana. Amb els jardins verticals es poden crear centres productius de proximitat. Ara els edificis són espais potencialment cultivables.

 • URBAN-POCKETS_hort

          Ja tenim instal•lat l’hort vertical a les instal•lacions del Vapor Lab, on Verdjardins té una exposició permanent.

           Aquest hort s’ha creat amb el sistema Urban Pockets i s’hi han plantat espinacs, maduixes, alls, enciams i alguna clavellina per donar un toc de color!

            Per més informació aneu a la secció Notícies

   

 • URBAN-POCKETS_hort

          Ja tenim instal•lat l’hort vertical a les instal•lacions del Vapor Lab, on Verdjardins té una exposició permanent.

           Aquest hort s’ha creat amb el sistema Urban Pockets i s’hi han plantat espinacs, maduixes, alls, enciams i alguna clavellina per donar un toc de color!

            Per més informació aneu a la secció Notícies

   

 • by Verdjardins

  vaporLab-Jardi-vertical

      Ja es pot anar a veure el jardí vertical de Vapor Lab al carrer de Sant Serapi 2, Reus, l’antic edifici del  Vapor Vell. Hi podeu  anar en horari d’oficina.

      Allà també hi trobareu un Green Fram (quadre amb plantes) amb plantes aromàtiques i . Per més informació aneu a la secció de notícies.

   

 • by Verdjardins

  vaporLab-Jardi-vertical

      Si quieres ver un pequeño jardín vertical, ya puedes ira a verlo al Vapor Lab,  calle Sant Serapi 2, Reus, el antiguo edificio del Vapor Vell. Podrás ir en horario de oficina.

      También podrás ver un cuadro vivo (cuadro con plantas) y un huerto vertical. Para mas información ir a la sección notícias.

   

 • kokedama-epsarreguera

                                      ¿Quieres hacer un regalo original? Te ofrecemos la opción de regalar una Ecoball, una planta en un formato muy original.

  Además, podrás elegir la planta entre un gran listado de especies diferente.

  Y no olvides que también puedes regalar un Cuadro vivo !!

  Llámanos o envíanos un correo electrónico y te informaremos!!

  REGALA VIDA, REGALA PLANTAS !!

 • tennis-monterols-restaurant

     Ja es pot anar a veure el un Quadre viu i unes Ecoball al Restaurant del Club Tennis Monterols de Reus.

    Per més informació aneu a la secció de notícies.

 • kokedama-epsarreguera

                                         Vols fer un regal original ?  T’oferim l’opció de regalar una “Ecoball”, una planta en un format molt original.

  A més, podràs escollir la planta entre un gran  llistat d’espècies diferent.

  I no t’oblidis que també pots regalar un Quadre viu!!

  Truca’ns o envia’ns un correu electrònic i t’informarem!!

  REGALA VIDA, REGALA PLANTES!!

 • tennis-monterols-restaurant

     Ja es pot anar a veure el un Quadre viu i unes Ecoball al Restaurant del Club Tennis Monterols de Reus.

    Per més informació aneu a la secció de notícies.

 • Verdjardins organitza una xerrada sobre cobertes enjardinades i jardins verticals, amb la participació dels serveis tècnics de zinco i sempergreen

  El 27 de gener al VaoporLab de Reus


Fatal error: Call to a member function convert_url() on a non-object in /usr/home/verdjardins.com/web/wp-content/plugins/woocommerce-multilingual/inc/wcml-cart-switch-lang-functions.php on line 44